Hvorfor vibrerer mit øje?

Peter Brincker
2 min readAug 31, 2022

Mange kender følelsen af, at ens øje vibrerer. Nogle udtrykker det endda som en følelse af, at øjet ‘hopper’. Det, der i virkeligheden sker, er, at de små muskler omkring øjet trækker sig sammen og laver krampetrækninger. Fordi disse krampetrækninger sker tæt ved øjet, kan det påvirke synet og give opfattelsen af at det ‘hopper’. Det estimeres at 70 pct. af befolkningen har oplevet disse krampetrækninger — som i øvrigt er ganske harmløse, dog irriterende.

Som oftest går symptomerne væk af sig selv, men fortsætter de i over 2 uger, så anbefales det at konsultere sig hos en læge. Men hvad er i grunden årsagen til, at dette sker? Det kan der være flere årsager til, og nogle har du endda kontrol over og kan ændre, hvis du ofte er generet af en ‘hoppende’ øje.

Årsag 1: Træthed og stress

Årsag 2: For meget koffein og/eller alkohol

Årsag 3: Bivirkninger ved medicin

Årsag 4: Irritation i øjet

Døjer du ofte med en vibrerende eller hoppende øje, så årsagen altså være en af de ovenstående. Det er heldigvis let at reducere dit koffein og alkohol-indtag, samt give dig selv en god nats søvn og sørge for at koble af fra det, der forårsager stress. Er årsagen en af de to sidstnævnte, kan det anbefales at konsultere dig ved en læge. Det kan eksempelvis være øjenlæge Peter Brincker, der har klinik i Charlottenlund og er en af landets førende øjenlæger. Du kan læse mere om Peter Brincker her.

Øjenlæge Peter Brincker har drevet sin klinik af samme navn i Charlottenlund i over 30 år.

--

--

Peter Brincker

Øjenlæge i Charlottenlund med mere end 30 års erfaring inden for øjenlaseroperationer. Læs mere på: https://peterbrincker.dk/