Farvede linser kan skade dine øjne

Peter Brincker
2 min readNov 24, 2023

--

Kontaktlinser, der gør dine øjne grønne, blå, sorte, brune eller hvide, bruges i forskellige sammenhænge. Nogle bruger det for at ændre øjenfarve, mens andre bruger det i forbindelse med udklædning. I værste tilfælde kan dine øjne tage permanent skade af linserne. Det skyldes, at mange af dem, der bruger de farvede kontaktlinser ikke bruger linser normalt og derfor ikke har fået en optiker til at lære en op i, hvordan man bruger dem.

Linserne, der bruges til fest, udklædning eller andet, kan købes af alle online og i butikker. Det kræver individuel tilpasning og en viden omkring hygiejne, når man bruger kontaktlinser. Hvis man ikke bruger dem rigtigt, kan der opstå infektion , hornhindesår og det kan give varige skader og påvirke synet.

Hvis man overvejer eller bruge kontaktlinser, er det vigtigt at følge disse råd:

1: Linser skal skylles i salt og må ikke skyldes i postevand

2: Du ikke låne dine kontaktlinser ud eller bruge andres

3: Dine hænder skal være rene, når du sætter linsen i eller fjerner dem

4: Linserne er kun til brug i vågne timer, så du må ikke sove med dem på

Oplever man symptomer som irritation, røde øjne eller svie, så er det vigtigt at opsøge en øjenlæge, da det kan være skade, der påvirker dine øjne fremadrettet, hvis det ikke bliver behandlet korrekt.

--

--

Peter Brincker

Øjenlæge i Charlottenlund med mere end 30 års erfaring inden for øjenlaseroperationer. Læs mere på: https://peterbrincker.dk/