Øjenoperation afhjælper problemer med nærsynethed

Peter Brincker
2 min readMar 8, 2021

Med en øjenoperation kan du komme de fleste synsproblemer til livs, eksempelvis nærsynethed.

Der kan være mange årsager til at overveje en øjenoperation. Det kan eksempelvis være, hvis du har problemer med nærsynethed.

Nærsynethed er kendetegnet ved, at ens øjne er i stand til at se skarpt på kort afstand, mens øjnene har sværere ved at se langt. En vigtig detalje, som mange mennesker bytter om på.

Årsagen til nærsynethed er, at øjnene er for ‘lange’. Det resulterer i, at det lys, øjnene udsættes for, ikke rammer direkte på nethinden som normalt, men derimod på et punkt foran.

I omegnen af hver sjette danskere rammes af nærsynethed, der som regel opstår eller kommer til udtryk omkring de tidlige teenageår. Herfra forværres det til frem til start tyverne. Ligeledes kan nærsynethed være arveligt.

Briller er en mulig ‘kur’ mod nærsynethed. Men den mest effektive kur er en øjenoperation. Med den teknologi, der knytter sig til øjenoperation, er det muligt at ændre formen på nethinden ved nænsomt at slibe den, så synet dermed forbedres.

Alle personer over 18 år er egnet til en øjeoperation — der kan dog være enkelte tilfælde, hvor det frarådes.

Med en øjenoperation følger der også enkelte risici, om end de er ganske små sammenlignet med mulighederne for at få forbedret sit syn.

Peter Brincker er den førende øjenlæge og øjenkirurg i Danmark. Peter Brincker her mere end 25 års erfaring som øjenkirurg og er en pioner, når det kommer til øjenoperationer.

Peter Brincker slog dørene op til sin klinik i Charlottenlund for omkring 30 år siden, hvor han den dag i dag fortsat er aktiv. Peter Brincker var den første til at tilbyde øjenoperationer for nærsynethed, også kaldet myopi.

--

--

Peter Brincker

Øjenlæge i Charlottenlund med mere end 30 års erfaring inden for øjenlaseroperationer. Læs mere på: https://peterbrincker.dk/